!DOCTYPE html> insert_pixel_code_here

Har du ibland funderat över det här med jobb? Jag vet att för många så är t.ex. söndagar eller sista dagen på semestern väldigt ångestladdade. Varför? Om du nu har ett jobb så borde du väl jubla över att du snart får vara där igen? Eller tänker jag helt fel? Jag tänker att du har ett liv, det går inte i repris så därför fyller du väl dina dagar med det du helst av allt vill göra? Eller? För om du inte vill vara på ditt jobb, varför är du inte på något annat ställe, istället? Undrar jag. Är det bara för att du har ett jobb som du offrar ditt liv för att gå dit? För att din chef har sagt att du måste vara där en viss tid? Kan det vara så att du ger bort ditt liv till någon annan för pengar? Eller för att vara lite elak, du säljer din tid för pengar. Jag vet att många känner sig provocerade av mitt påstående men om du inte älskar ditt jobb varför är du då där?

Om du är nöjd med ditt liv och ditt jobb så kan du sluta läsa nu. Den här sidan är inte för dig. Jag kommer enbart vända mig till alla dem som vill göra en förändring. Men, OM du vill ha en förändring är du välkommen att stanna kvar. Slå följe på min resa och se vart den för dig. Välkommen!

Låt mig berätta en hemlighet. Många går till ett jobb bara för att de tror att de måste. Jo så är det. Man tror att man måste gå dit för att man har ett anställningsavtal som säger så. Man har godkänt ett avtal där man byter sin tid mot en bunt med pengar. Man går inte dit för att man vill utan för att någon säger att man måste. Men du kan ändra på detta avtal. Varför inte skriva ett nytt avtal med dig själv? Ett avtal som säger att du bara behöver jobba när du känner för det? Ett avtal som säger att om du är en morgonmänniska så kan du börja jobba kl. 06.00 (eller ungefär, du kan även börja 05.54 eller 06.09) och jobba tills du är klar. Eller du kanske vill börja på eftermiddagen och sluta vid 21.00. Ditt jobb på måndag kanske bara tar 15 minuter men på tisdag tar det 12 timmar men däremot på onsdag så behöver du inte jobba alls utan kan ta ledigt och varför inte ta ledigt resten av veckan också eftersom din vän precis bjöd ut dig till stugan vid havet. Hur skulle det kännas om det är du som bestämmer hur du ska spendera din tid? För din tid är enbart din och om du inte behöver sälja den till någon annan så är det också du som bestämmer över den. Låter det konstigt? Inte alls tycker jag och många livsstilsdesigners håller så klart med mig.

Jag får ibland frågan från folk som är trötta på det de gör idag, ”Vad ska jag satsa på? Jag kan ju ingenting” Min fråga tillbaka är ”Om du tänker dig att du går in i en tidningsbutik, en butik där de har alla tidningar som finns inom alla genrer som finns. Vilka tidningar skulle du då välja? Vilken hylla skulle du gå till? Det finns inga krav och ingen ser dig utan du kan välja helt fritt. Det är där och ingen annanstans du ska börja leta. Du ska inte tänka ”min syster är frisör och henne går det bra för eller min kompis som är rörmokare tjänar bra med pengar, kanske jag ska utbilda mig inom vvs. Nej, nej och åter nej. Om du enbart går efter vart andra har lyckats kommer du aldrig att lyckas själv. Att andra har lyckats beror på att de har hittat det som passar just dem. Det är inte samma sak som att alla lyckas med allt. Ta som exempel, om det hade varit så att det bara är att göra som de som är bäst så skulle alla springa snabbt som Usain Bolt eller spela fotboll som Slatan. Men det går ju inte. För du är du och dom är dom. Du kan göra som de gör, du kan kopiera men du kommer aldrig att bli dem. Du måste hitta din egen nisch. Så enkelt är det. Om du älskar att spela fotboll så kan du visst lyckas men du kan aldrig bli Slatan nr 2. Om du är ung kan du börja träna fotboll så klart och bli en framgångsrik fotbollsspelare en dag. Det är ingen omöjlighet men du måste satsa och träna och bli din egen framgång. Men glöm inte att alla olika framgångar har en historia och de flesta har jobbat hårt för att nå sin framgång.

Det här kan vi prata om, du och jag. När du hittat din ”tidning” vad ska du göra då? I vilken riktning ska du gå och vad blir ditt första steg? Tillsammans kan vi sätta oss ner och fundera igenom vad du kan och vad du behöver lära dig. Om du har många idéer så skriver vi ner alla och försök att prioritera och välj en eller ett par. Det andra kan du alltid prova när du fått det första att börja rulla. Du kan skriva ner alla tankar som kommer till dig, helt utan några det går inte eller det är för svårt. Skriva ner dem på post-it lappar då blir lätt att flytta runt dem. När du fått en massa lappar är det dags att prioritera dessa. Det är här det både roliga och tuffa jobbet uppstår. Men vi kan hjälpas åt att bena ut vad du ska gå vidare med. För jag har varit där, jag har också brottas med är vilken av alla bubblande idéer jag ska gå vidare med. Alla är ju så kul och lovande.

Välkommen att boka in ett möte hälsar Tina Skilje Alkryd